портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина: рятувальники провели на базі консультаційного пункту цивільного захисту зустріч із непрацюючим населенням

Опубліковано 27 лютого 2020 року, 09:40 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

Співробітники ДСНС регулярно проводять профілактичні заходи на протипожежну тематику з місцевим населенням, а саме бесіди в трудових колективах, зустрічі з непрацюючим населенням.

Зокрема, 26 лютого співробітники 12-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області спільно з представниками Управління з питань цивільного захисту Краматорської міської ради та міських курсів ЦЗ провели зустріч з  населенням на одному з консультаційних пунктів цивільного захисту м. Краматорськ.

Під час зустрічі фахівці міських служб розповіли про пожежі, що сталися на території міста з початку року, наголосили, що основними причинами виникнення загорянь і, як наслідок, загибелі людей, є недбалість громадян і нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Куріння в ліжку, перевантаження або несправності електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники в місцях, які легко доступні для дітей, часто призводять до загорянь. Тому рятувальники акцентували увагу громадян на необхідності неухильного дотримання правил пожежної безпеки та рекомендували обговорити в сім'ях не тільки заходи щодо запобігання пожежам, а й порядок дій у разі їх виникнення. Також фахівці ДСНС ознайомили громадянам з видами та характеристиками вибухонебезпечних предметів, про місця, де найчастіше можна на них натрапити. Звернули увагу населення на те, що ні в якому разі не треба намагатися самостійно знешкодити підозрілий предмет, а необхідно негайно повідомити за телефонами «101» або «102».

На закінчення зустрічі громадянам роздали пам'ятки щодо дотримання правил пожежної безпеки та номерами телефонів екстрених служб.

Такі зустрічі дуже актуальні, адже знання правил порятунку оточуючих і самого себе, вміння оперативно діяти  може допомогти впоратися з екстреною ситуацією та зберегти життя собі або іншим людям.