портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина відзначає День Гідності та Свободи

Опубліковано 21 листопада 2018 року, 14:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

З нагоди Дня Гідності та Свободи у Краматорській школі № 10 відбувся тематичний урок-дискусія за участю голови Донецької ОДА Олександра Куця та міського голови Андрія Панкова.

Під час дискусії говорили про те, що рушійними силами трьох українських революцій – Революції на граніті, Помаранчевої та Революції Гідності – була молодь.

«Вони захищали свою свободу, вони обирали в якій державі їм жити, вони не хотіли, щоб їм диктували умови, як їм жити на своїй землі. Найголовніше – вони захистили нас, вони захистили державу Україна, яка існує і буде існувати. Слава українській молоді! Слава героям, української землі, які ризикуючи власним життям боронили і досі боронять нашу країну», - зазначив Олександр Куць.

До обговорення також долучилися історик Олександр Кондратенко, поет Микола Джміль, громадський активіст Віталій Антоненко та Людмила Іванівна Пантелєєва, мама Героя Небесної сотні, Героя України Івана Пантелєєва.

Учасники заходу згадували про Івана:  ще не так давно сидів за тими самим партами, що і ці школярі. Вшанували його вчинок і його пам'ять. Поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої у школі на його честь.