портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина відзначила День Соборності України

Опубліковано 22 січня 2019 року, 15:50 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Бахмуті відзначили символічною акцією «Свято Єднання» 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки та День Соборності України.

У міському парку зібрались мешканці міста, громадськість, військовослужбовці, представники міської та обласної влади. Гостей свята урочисто привітали голова Донецької ОДА Олександр Куць, Командувач операції об’єднаних сил Сергій Наєв та Бахмутський міський голова Олексій Рева.

Очільник області  у своїй промові зазначив, що як і 100 років тому, сьогодні  наша країна перебуває у вирі історичних перетворень.

«Кожен з нас - учасник подій, про які напишуть у майбутніх підручниках історії. Ми з вами захищаємо українську незалежність, відстоюємо територіальну цілісність країни, розбудовуємо та зміцнюємо авторитет української держави у світі. Завдяки послідовній політиці, яку проводить Президент України Петро Порошенко, Україна впевнено крокує до Європи, стає активною учасницею світових процесів. Ми отримали безвіз з Європейським Союзом; Українська православна церква - Томос про автокефалію та визнання у світі», - наголосив Олександр Куць.

Голова Донецької ОДА, також зауважив, що чимало ще треба зробити. «Перш за все - повернути окуповані російським агресором територій Донецької і Луганської областей та Криму. Там живуть наші громадяни. І переважна більшість - я у цьому переконаний! - прагне повернутися до соборної української держави. Тож свої слова підтримки і привітань із сьогоднішнім святом я хочу передати і їм також. Бережіть Україну в своєму серці. Синьо-жовтий прапор майорітиме над Донецьком, Луганськом і Симферополем - як показує нам історія, правда завжди торжествує. А це значить, що все буде Україна. Зі святом усіх нас. З Днем Соборності! Слава Україні!», - зазначив очільник області.