портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина взяла участь у навчаннях з відновлення ринку праці та надання населенню нових кар’єрних можливостей

Опубліковано 17 листопада 2023 року, 16:13 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У межах проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України», що реалізовує ГО «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України», у м. Рівне проведені навчання, спрямовані на поступове відновлення ринку праці та надання населенню нових кар’єрних можливостей. У тренінгах взяли участь представники обласних адміністрацій, фахівці закладів професійної (професійно-технічної) освіти Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. 

Донеччину на заходах представили начальниця відділу професійної освіти департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Ларіна, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області Едуард Гончаров, заступниця начальника відділу моніторингу регіонального розвитку управління зведеного аналізу та стратегічного розвитку департаменту економіки Донецької ОДА Ганна Кисельова та заступниця директора з навчально-виробничої роботи Державного навчального закладу «Бахмутський центр професійно-технічної освіти» Оксана Захарова.

У межах заходів колегами з Рівненщини презентовано успішний дворічний досвід використання платформи «Rivne work hub» та кейси роботи Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі», Квасилівського професійного ліцею, Державного навчального закладу «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Завдяки цій платформі відбувається плідна і результативна співпраця бізнесу, обласної адміністрації, центрів зайнятості, закладів профтехосвіти.

За результатами тренінгів кожна команда регіону, у тому числі Донеччини, створить дорожню карту «Підвищення інвестиційної привабливості регіону шляхом узгодження інтересів бізнесу та закладів професійної (професійно-технічної) освіти».