портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина взяла участь у презентації Спеціальної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Опубліковано 21 грудня 2023 року, 17:07 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Заступником голови облдержадміністрації Юлією Костюніною, головою Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій ОВА Тамарою Лук’янчук та представниками департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації 21 грудня було взято участь у презентації Спеціальної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо стану додержання соціальних та економічних прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування, в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Захід організовано за підтримки проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», який впроваджується Радою Європи в межах Плану дій Ради Європи для України «Стійкість. Відновлення. Відбудова» на 2023-2026 роки.

Метою Спеціальної доповіді є привернення уваги органів державної влади та органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій до питань захисту прав недієздатних осіб або осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, що  потребують особливого захисту з боку держави.

Учасниками заходу також були народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади, військових адміністрацій, територіальних громад, українських та міжнародних організацій.  

Під час заходу всі учасники ознайомлені з результатами моніторингових візитів представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій територіальних громад. 

На зустрічі було представлено досвід Федеративної Республіки Німеччини та Французької Республіки з захисту прав недієздатних осіб або осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.