портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина взяла участь у щорічному Культурно-мистецькому фестивалі «ZT-EXPO 2020»

Опубліковано 14 вересня 2020 року, 10:45 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецька область була представлена на щорічному Культурно-мистецькому фестивалі «ZT-EXPO 2020», який відбувся 10-11 вересня в м. Житомир.

Засновниками та організаторами фестивалю є Департамент культури, молоді та спорту облдержадміністрації та КУ «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради.

 Захід проведено з метою презентації туристичного потенціалу регіонів та міст України, налагодження співпраці між областями, районними державними адміністраціями, ОТГ та міськими радами, обміну досвідом в активізації розвитку внутрішнього туризму.

Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним навчально-методичним центром культури долучилися до заходу задля популяризації «туристичних магнітів» Донеччини.

На другий фестивальний день відбулася конференція «Туризм в умовах карантину», де виступили представники Державного агентства розвитку туризму України, КУ «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр», Державного історико-культурного заповідника «Самчики», Інституту археології НАН України, Музею космонавтики ім. С.П. Корольова, Донецької, Житомирської, Хмельницької областей. Були порушені питання розвитку туризму та туристичної інфраструктури в умовах карантину, учасники ділилися своїм досвідом роботи в культурно-туристичній сфері під час карантинних обмежень та представили здобутки регіонів у цьому напрямку. За темою «Фестивальний та зелений туризм Донеччини у 2020 році» виступила завідувач відділу краєзнавства та туризму Донецького обласного навчально-методичним центру культури Валентина Лимаренко.

Також протягом дня поряд з кінотеатром «Жовтень» функціонувало містечко, де всі бажаючі могли ознайомитися з цікавими локаціями, туристичними новинками, брендами та фестивалями регіонів нашої країни.