портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька обласна бібліотека для дітей: Внесок у культурну політику України на Всеукраїнській конференції

Опубліковано 11 жовтня 2024 року, 11:25 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецька обласна бібліотека для дітей взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції керівників обласних бібліотек, що відбулася за ініціативи  Національної бібліотеки України для дітей під гаслом «Багатовекторність діяльності сучасної бібліотеки для дітей у реалізації культурної політики» на базі Львівської обласної бібліотеки для дітей. Ця подія зібрала провідних бібліотечних фахівців з різних регіонів України, представників влади, які обговорювали важливі аспекти розвитку бібліотечної справи в контексті сучасних викликів та змін. 

Конференція стала платформою для обміну досвідом, ідеями та найкращими практиками у сфері роботи з дітьми. Учасники мали можливість поділитися своїми ініціативами в умовах викликів сьогодення щодо інтеграції культурних проєктів у бібліотечну діяльність, організації заходів в дистанційному форматі, які сприяють розвитку творчості та критичного мислення у молодого покоління.

Представник Донецької обласної бібліотеки для дітей під час пленарних засідань виступила з темою «Сила єдності: бібліотеки Донеччини в дії». Досвід Донецької обласної бібліотеки для дітей та бібліотек Донеччини, які у складний час війни стали не лише осередками знань, а й важливими культурними просторами та гуманітарними хабами для місцевих мешканців викликав жвавий інтерес у учасників конференції, що свідчить про активність і креативність бібліотекарів у  реалізації культурної політики в Україні. Спільні зусилля бібліотек допоможуть зміцнити позиції культурних інституцій у суспільстві та сприяти розвитку читацької культури серед дітей.