портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька обласна служба зайнятості: Робота «з вогником»

Опубліковано 16 червня 2022 року, 14:06 , Донецький обласний центр зайнятості

Що не кажи, а далеко не кожному припаде до душі спокійне і тихе життя. Майже всі ми хоч зрідка прагнемо відчути шалені емоції, приплив адреналіну, пізнати радість нових відкриттів або зайнятись чимось неординарним. І якщо одні з нас цілком задовольняються випадковими, не досить тривалими життєвими «іскрами», то інші прагнуть зробити феєричною значну частину свого життя. Іноді – в прямому сенсі цього слова.

Але події, що трапилися в Україні після 24-го лютого, виявились занадто неординарними навіть для самих «запеклих» екстремалів. Герой нашої історії Олександр хоч і не відносив себе до такої категорії. Тим не менш він завжди шукав можливість перевірити та проявити себе, з готовністю йшов на ризик й сміливо дивився в обличчя небезпеці. Перед тим, як звернутися до Слов’янського міського центру зайнятості, хлопець більше 5 років працював за контрактом у військовій частині. За період військової служби, за його словами, «пройшов гарну школу життя і отримав безцінні комунікативні, фізичні та психологічні навички, що стануть в нагоді як на полі бою, так і на безлюдному острові». Ще раніше здобував вищу освіту в Харківському університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба за спеціальністю не самою умиротвореною – «Електротехнічні системи електроспоживання».

Загалом, на момент постановки на облік до центру зайнятості, Олександр добре розумів, що рутинна, малорухлива, врівноважена робота – то не його. В парі з кар’єрним радником хлопець розглядав різні пропозиції, та більше був націлений на працевлаштування в міжнародні організації та участь в цікавих гуманітарних/соціальних/громадських проєктах. На жаль, на той час подібні вакансії практично не з’являлись, багато проєктів, навпаки, «згорталося».

А потім трапилось те, що трапилось, і Олександр вже в пошуках не тільки роботи, а й місця тимчасового перебування переїжджає до інших регіонів України. Спочатку – Львів, далі – Київ. Саме тут хлопцю нарешті посміхається удача в «особі» вакансії сапера, відкритої приватною компанією ТОВ «Демінінг Солюшнс». Розуміючи, що таких охочих, як він, тут знайдеться не один десяток, – все-таки столиця! – вирішив не відкладати співбесіду у довгий ящик і якомога скоріше подзвонив у відділ кадрів.

«Насправді, практика проходження інтерв’ю з роботодавцем в мене майже відсутня. Тому я дуже вдячний фахівцям центру зайнятості за тематичні тренінги, в яких мені пощастило взяти участь і на яких доступно, цікаво та з великою кількістю прикладів відпрацьовувались ключові моменти вдалої самопрезентації» – підсумовує наш герой.

Так, за не зовсім стандартною схемою в Олександра з’явилась зовсім нестандартна робота, «з вогником», як він сам говорить напівжартома. Чим не мотивуюча історія?

Всеукраїнська база вакансій на Telegram каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» worknowdcz - https://qrfy.mobi/p/IBxJj8X

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/3tay5Se

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT