портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область буде представлена на Олімпійських іграх у Парижі в чотирьох видах спорту

Опубліковано 12 липня 2024 року, 13:05 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Про це повідомляє голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації.

До складу офіційної делегації збірної України, що братиме участь в Іграх XXXIII Олімпіади з 26 липня по 11 серпня, увійшло 140 спортсменів та спортсменок. Радий повідомити, що попри всі складнощі воєнного часу, Донеччина теж матиме своїх представників на цих престижних змаганнях.

Три атлети Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, які вибороли право виступити у столиці Франції, вже мають досвід виступів на Олімпійських іграх. Легкоатлетка Вікторія Ткачук, яка спеціалізується на бігу на 400 м з бар’єрами, та борець вільного стилю у ваговій категорії 125 кг Олександр Хоцянівський втретє поїдуть на Олімпіаду. Велосипедист Анатолій Будяк вдруге матиме шанс показати себе у груповій гонці на шосе.

Уперше за часів незалежності України на Олімпіаді буде представлена футбольна збірна. Гравці футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк) Дмитро Криськів, Олег Очеретько та Данило Сікан, а також вихованець академії гірників Максим Таловєров, який наразі виступає за австрійський ФК «ЛАСК», захищатимуть честь нашої держави.

Щиро бажаю всій українській команді яскравих виступів у Франції, щоб у чесній спортивній боротьбі наші атлети ще раз показали всьому світу силу та незламність нашого народу! 

Вболіваємо за збірну України разом! Нехай гучно лунає на спортивних аренах українське гасло «The Will to Win» – «Воля до перемоги»!