портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область – лідер за рівнем охоплення дітей дошкільною освітою

Опубліковано 26 червня 2019 року, 16:43 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Донецька область стала лідером серед регіонів України за рівнем охоплення дітей дошкільною освітою. Протягом 2018 року Донеччині вдалось ліквідувати дефіцит місць у дошкільних навчальних закладах. Про це йдеться у результатах моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів. Який щорічно проводить Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За результатами моніторингу, протягом 2018 року у області відкрито 21 групу на 321 місце, що дозволило значно покращити стан забезпечення дітей місцями у дитячих садочках у містах Авдіївка, Бахмут, Добропілля, Краматорськ, Маріуполь, Мирноград, Новогродівка, Покровськ, Торецьк та інших населених пунктах.

Донеччина також серед лідерів із забезпечення сільських шкіл комп’ютерною технікою та доступом до мережі Інтернет. Так, за підсумками 2018 року 94,1 відсоток сільських шкіл області повністю забезпечені комп’ютерною технікою та доступом до мережі Інтернет.

Оскільки у області продовжується реалізація реформи системи освіти та регіональної програми «Освіта Донеччини в європейському вимірі. 2017-2020 роки», виникла потреба у підвезенні дітей до навчальних закладів. У 2018 році у області відкрито 6 опорних шкіл, загалом функціонує 19 опорних закладів. Для забезпечення доступу дітей до якісної освіти було придбано 11 шкільних автобусів, які забезпечують потреби 99,7% дітей, що проживають у сільській місцевості або далеко від шкіл.

Задля забезпечення рівних прав на доступ до освіти у області створено 28 інклюзивно-ресурсних центрів та Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Ці центри вже допомагають отримувати знання більш ніж 2400 дітям.