портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область щорічно підтримує та мотивує своїх спортсменів

Опубліковано 10 лютого 2024 року, 06:43 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Минулого року Донеччина провела 162 змагання обласного типу за межами області. Цього року вже проведено 17 таких змагань. 

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління фізичної культури та спорту Володимир. Мицик.

За словами начальника управління, це дає можливість для дітей та людей, які займаються спортом, показати свої здібності. Спорт – це така галузь, де без змагань не буде мотивації продовжувати тренування. До того ж це дає можливість здійснити відбір спортсменів для участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Спортсмени з Донеччини продемонстрували свої навички на рівні міжнародних змагань та взяли участь у 445 турнірах, де завоювали 776 медалей, з яких 320 – золоті.  

«Це основний показник міжнародних змагань. На честь наших спортсменів піднімається прапор, лунає гімн, що є гордістю для наших спортсменів, які в таких умовах можуть прославляти Донецьку область, Україну, та ще більше надихати на працю та перемоги в житті і на фронті», – зазначив Володимир Мицик.

Донецька ОВА як до, так і з початку повномасштабного вторгнення підтримує та мотивує спортсменів. З 1 січня, як і попередні роки, їм були призначені стипендії. Це 79 стипендій як з олімпійських, неолімпійських видів спорту, так і для спортсменів з інвалідністю. Стипендію також отримують і тренери видатних спортсменів. 

За успішні виступи на міжнародних змаганнях спортсмени, які посіли 1-3 місця, отримують також разові винагороди від Донецької ОДА.

«Цей рік Паралімпійський та Олімпійський. Бюджетом передбачено кошти на винагороди, які, ми сподіваємося, будуть на Паризькій олімпіаді і Паралімпіаді. Спортсмени, які посядуть 1-6 місце на цих змаганнях, будуть заохочені», – додав Володимир Мицик.

Для мотивації молодих спортсменів створена штатна резервна команда, до якої залучено 22 спортсмени. Серед них – молодь до 23 років.