портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область знову відповідає «жовтому» рівню епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Опубліковано 01 жовтня 2021 року, 15:59

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у Донецькій області.  Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

 Нагадаємо, кілька днів поспіль Донецька область демонструвала  ознаки «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. 

«Ми знаходимось у жовтій зоні. У нас перевищений майже на 100 випадків на 100 тисяч населення рівень захворюваності. Решта показників знаходяться в межах,  допустимих для жовтої зони», -  сказав Олександр Педенко. 

Втім він зазначив, що кількість хворих на  COVID-19 зростає.  За середу, 30 вересня, в області виявлено ще 745 хворих. Також коронавірусна хвороба забрала ще 9 життів на Донеччині.

У 17 закладах охорони здоров’я, які визначені для профільної госпіталізації пацієнтів з COVID-19 у Донецькій області, завантаженість ліжок в середньому складає 55%.  

Олександр Педенко  нагадав, що майже 11% мешканців Донеччини вже мають повну імунізацію проти  COVID-19.  Вакцинована людина легше переноситиме захворювання, а також убезпечує себе від ризику летальних випадків.  У наявності в області є три вакцини: AstraZeneca; Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech.  

Інші новини за темою