портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА готова до співпраці заради досягнення миру в Україні, - Павло Кириленко на спільній зустрічі з головою ОБСЄ

Опубліковано 20 січня 2021 року, 13:53

Донецька облдержадміністрації готова до співпраці заради досягнення миру в Україні. У цьому голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко запевнив голову ОБСЄ, міністра закордонних справ Швеції пані Анн Лінде під час спільної зустрічі у Луганській області.

"Усе, що належить до наших повноважень, зробимо - задля досягнення спільного результату", - зазначив Павло Кириленко. 

Спільна зустріч відбулася за участі міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, віце-прем'єр-міністра-міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, т.в.о. командувача ООС Віктора Ганущака, уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, представників дипломатичних установ України та Швеції. 

Аналізуючи обстановку, що склалася на лінії розмежування, т.в.о. командувача Об'єднаних сил Віктор Ганущак зазначив, що вона в цілому контрольована. Але з наближенням зустрічей на високому політичному рівні або засідань Тристоронньої контактної групи кількість обстрілів збільшується. Крім того, Віктор Ганущак запевнив, що усі контрольно-пропускні пункти на Донеччині та Луганщині готові здійснювати пропускні операції, але окупаційна влада тимчасово не контрольованої території всіляко перешкоджає нормальному пропуску громадян через свої пункти пропуску. 

Пані Лінде зазначила, що не вперше відвідує Луганщину, але у якості голови місії ОБСЄ це її перший візит. Вона запевнила, що пріоритетом ОБСЄ залишається "врегулювання кризи в Україні і навколо неї", яке має відбуватися з повною повагою до суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів та базуватися на принципах та зобов'язаннях ОБСЄ. 

"Місія ОБСЄ продовжить моніторинг поточної ситуації та робитиме про це звіти. Крім того, сприятиме налагодженню діалогу, але сторони мають неухильно дотримуватися взятих на себе зобов'язань", - сказала вона.