портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА презентувала серію документальних фільмів "Літопис Донеччини" в рамках марафону "Наша незалежність"

Опубліковано 11 серпня 2021 року, 18:11

Серію документальних фільмів "Літопис Донеччини" презентувала Донецька облдержадміністрація в рамках культурно-освітнього марафону "Наша незалежність", перейнявши естафету від Міністерства розвитку громад і територій. 

У заході взяв участь  голова Донецької ОДА Павло Кириленко, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  Тетяна Тюріна, представники обласного телеканалу "Донеччина.TV" та громадськість Донеччини. 

Стрічки створені творчим колективом  телеканалу до 30-річчя Незалежності України. 

Перші три фільми авторки Людмили Загайнової розповідають про невідомі сторінки населених пунктів Донеччини – Бахмута, Нью-Йорка та Слов'янська. 

"Літопис Донеччини" – частина інформаційно-освітньої кампанії, яка має на меті відкрити невідомі сторінки історії Донецького краю, а також нагадати імена наших земляків-донеччан, які наближали українську Незалежність. Серед цих проєктів – серія білбордів, на яких загальноукраїнська символіка нинішнього свята доповнена цитатами видатних донеччан – Емми Андієвської, Василя Стуса, Олекси Тихого, Володимира Сосюри, Івана Дзюби та Леоніда Бикова. На бордах розміщені QR-коди, у яких зашифрована мапа культурних подій Донеччини. Відсканувавши код, можна отримати інформацію про заходи, які відбудуться на території області до Дня Незалежності.

Святкуймо разом – передаємо естафету Чернігівській ОДА.