портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецькі музейники залучають фахівців для забезпечення вебдоступності установ

Опубліковано 15 лютого 2024 року, 16:41 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецький обласний краєзнавчий музей 15 лютого з метою обговорення та популяризації ідей і практичних методів забезпечення доступності цифрових ресурсів для всіх користувачів, незалежно від їхніх можливостей, організував онлайн-зустріч «Про музей за кавою», присвячену вебдоступності музеїв. 

Для ґрунтовного розкриття зазначеної теми було запрошено Дмитра Попова – національного консультанта з вимог вебдоступності, спеціаліста з цифрової доступності в ПОГ «Ресурсний Центр «Безбар’єрна Україна», директора ТОВ «Лабораторія цифрової доступності», спеціаліста з вебдоступності, сертифікованого Міжнародною асоціацією професіоналів з доступності (IAAP WAS).

Про основні аспекти забезпечення доступності цифрових ресурсів для всіх користувачів, про доступність зображень, відеороликів, навігації по сайтах та про інші важливі компоненти розповідав Дмитро Попов.

Захід зібрав учасників зі всієї України, що свідчить про великий інтерес до цієї теми та потребу в обговоренні питань вебдоступності музеїв. 

Впевнені, що зустріч сприяла поширенню усвідомлення про важливість вебдоступності та її вплив на сучасне онлайн-середовище, а також стала кроком у напрямку покращення вебдоступності музеїв України.