портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) попрямував на гастролі до столиці Молдови

Опубліковано 02 травня 2023 року, 11:22 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 2 травня,  Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) попрямував на гастролі до міста Кишинів Республіки Молдова. Театр гостинно прийматиме культурний центр Ginta Latina.

Гастролі театру до столиці Молдови стали можливими у рамках програми "Рік української культури в Молдові". Старт програми був ухвалений 29 грудня 2022 року під час онлайн зустрічі Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченко та Міністра культури Молдови Серджіу Продана.

Попередній рік став переломним для стосунків наших країн — відбулося зближення та поглиблення відносин на всіх рівнях. Програма "Рік української культури в Республіці Молдові" спрямована на підтримку творчих колективів, і ми вдячні, що наш театр отримав можливість представити свою роботу для глядачів у Кишиневі.

Під час гастролей театр представить дві свої вистави: 4 травня - «КРИК НАЦІЇ» про життя і долю видатного правозахисника, поета, прозаїка, дисидента і політв'язня Василя Стуса та 5 травня - комедію «DECAMERON» за новелами Джованні Боккаччо. Перед початком показу вистав в холі планується презентація фоторобіт «Соледар. Сіль. Війна».

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації