портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький академічний обласний драмтеатр презентував у Румунії виставу «Марiупольська драма»

Опубліковано 17 червня 2024 року, 11:26 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Колектив Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) після повномаштабного вторгнення РФ в Україну вже вдруге побував на міжнародному театральному фестивалі BABEL F.A.S.T 2024 у румунському місті Тарговіште, яке знаходиться поряд з Бухарестом.

Театр презентував виставу-сторітелінг «Марiупольська драма» за свідченням самих учасників подій, після якої увесь зал стоячи аплодував нашому театру, і це було неймовірно! Показ відбувався з англійськими субтитрами. Після фестивалю пройшла прес-конференція та спілкування з журналістами. Актори театру продовжують розповідати свою історію та ділитися інформацією про Україну і життя театру.

У рамках заходу було створено ряд неформальних зустрічей з колективами театрів інших країн - знайомство та обговорення вистав, обмін думками, враженнями, подіями.  Актори театру встигли побувати на виставах італійського, корейського, китайського, британського, японського, молдовського та румунського театрів,  взяли участь у акторській фотосесії з відомим фотогуру Simion Buia в театрі Toni Bulandra та майстер класі по пластиці, побачили архітектуру та природу Румунії.

Дякуємо нашим румунським друзям Teatrul Tony Bulandra та команді фестивалю за запрошення, теплий прийом театру, підтримку та солідарність з Україною!

Дякуємо за чудовий фестиваль!