портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький академічний обласний драмтеатр з Маріуполя завітає до Краматорська з виставою «Шлях додому»

Опубліковано 03 вересня 2020 року, 12:07 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) завітає до Краматорська з театральною виставою «Шлях додому» 8 вересня. 

У вівторок, 8 вересня, о 17.00 у приміщенні КЗ «Мистецька школа № 1 Краматорської міської ради», вул. Ювілейна, 44 відбудеться показ театральної вистави «Шлях додому» КЗ «Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь)».

Спеціально до Дня Національної поліції України театром було здійснено унікальний спільний проєкт з Головним управлінням Нацполіції в Донецькій області – постановка вистави «Шлях додому» І. Тура. Важливе починання театру було підтримане управлінням культури і туризму  облдержадміністрації. Основою для оригінальної п'єси, створеної в рамках цього проєкту, послужили реальні історії з життя окупованого Донецька. Працювали над виставою режисер-постановник Андрій Луценко та художник Олена Мурашкіна.

Дія п’єси відбувається напередодні Нового року в квартирі звичайної пенсіонерки, де в силу різних обставин збирається досить строката компанія. У кожного з персонажів – свій біль, своя історія і своя правда. Хтось виживає як може, хтось навіть отримує сумнівні дивіденди від нестабільної ситуації, а хтось намагається надавати посильний опір обставинам. Протистояння гідності й безпринципності, вірності обов'язку і кар'єризму, істинного патріотизму і пристосуванства набуває особливої гостроти, коли за свої переконання та принципи людина може поплатитися здоров'ям і життям.

Автори вистави постаралися з одного боку показати величезну ідеологічну прірву, яка розділила людей навіть глибше, ніж реальна лінія розмежування, а з іншого – необхідність рішучих і ефективних кроків по її подоланню. І, судячи з реакції перших глядачів, якими стали саме співробітники Національної поліції, з завданням вони впоралися успішно – проєкт отримав дуже теплі схвальні відгуки.

Вхід вільний. Захід буде проведено з дотриманням карантинних вимог  з урахуванням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.