портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький обласний центр технічної творчості дітей та юнацтва працює в евакуації

Опубліковано 15 листопада 2023 року, 16:09 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

З початком повномасшабного вторгнення рф на територію України Донецький обласний центр технічної творчості дітей та юнацтва релоковано до Дніпра та розміщено на базі Дніпровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді, де працівникам закладу виділено аудиторії для роботи та приміщення для збереження евакуйованого майна. 

Освітній процес у центрі здійснюється переважно у дистанційному форматі. Разом з цим, педагоги організували офлайнові гурткові заняття з учнями області, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Так, у Дніпрі на базах хабів «Наш Краматорськ», «МиРазом» та волонтерської організації «РозГІ» для дітей проводять майстер-класи та виховні заходи. 

У Тернополі на базі Волонтерської організації «Промінь сонця» організовано роботу гуртка «Дитяча анімація». Під керівництвом педагога Євгенії Феофанової вихованці гуртка створили серію анімаційних фільмів «Війна очима дітей», «Пес Патрон», «Вчитель-супергерой», «Мутабор» тощо. Також діти взяли участь у міжнародному проєкті «Формула миру», долучившись до малювання 20-метрової картини із зображенням янголів, які боронять Україну. Ця картина поїде з виставкою по всьому світу. 

Не залишися без уваги учні Слов’янської громади, які перебувають на території області. Тут для дітей організовано ігрові заняття, майстер-класи та виховні заходи, на які також приходять військовослужбовці. Діти мають можливість поспілкуватися з захисниками та отримати корисні поради щодо мінної безпеки.

Усього гуртковою роботою охоплено 615 дітей, з них близько 200 вихованців відвідують заняття офлайн. Робота в очному форматі надає дітям можливість живого спілкування, задовольняє потреби у творчій самореалізації, відволікає від важких реалій сьогодення та наповнює їх життя змістовним дозвіллям.