портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький обласний центр зайнятості роз’яснює про строки подання звітності при масовом скороченні працівників

Опубліковано 04 жовтня 2024 року, 13:17 , Донецький обласний центр зайнятості

Форма звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників» подається роботодавцем у разі запланованого масового скорочення працівників. Строки її подання залежать від конкретних обставин і категорії звільнених:

Загальний строк: Не пізніше ніж за два місяці до запланованого вивільнення.

Для державних службовців: Не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення (відповідно до пункту 1 та 11 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу»).

Для працівників, які підпадають під дію пункту 6 частини першої статті 41 Кодексу законів про працю України: Не пізніше ніж за 10 календарних днів до вивільнення.

Важливо! Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, то днем закінчення строку подання інформації вважається перший після нього робочий день.

Детальніше про форму звітності № 4-ПН:

Для чого потрібна: Ця форма дозволяє центрам зайнятості своєчасно реагувати на ситуацію з масовими звільненнями та надати необхідну допомогу працівникам у пошуку нової роботи.

Куди подавати: Інформація подається до міських, районних і міськрайонних центрів зайнятості та філій регіональних центрів зайнятості за місцем провадження господарської діяльності.

В якому вигляді подавати: Форму можна подати в електронному вигляді (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) або у паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації).

Де знайти форму: Зразок форми звітності № 4-ПН можна знайти за посиланням: https://t1p.de/i8i26

Якщо у вас виникли додаткові питання щодо подання форми звітності № 4-ПН, ви можете звернутися за безкоштовною консультацією до call-центру Донецького обласного центру зайнятості за телефоном: 0 800 33 61 67.