портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр долучився до масштабного форуму "НАЦСПРОТИВ 2024" у Києві

Опубліковано 04 жовтня 2024 року, 12:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

3 жовтня у Києві Донецький обласний дитячо-молодіжний центр долучився до Першого Всеукраїнського форуму з національного протистояння "НАЦСПРОТИВ 2024", організованого Київським обласним центром підготовки населення до протистояння. 

Захід зібрав близько 200 учасників та учасниць із різних регіонів України, зокрема представників державних установ, громадських організацій та ветеранських ініціатив. Метою форуму стало сприяння максимальному залученню громадян до дій, спрямованих на захист військової безпеки та суверенітету, популяризація національного спротиву на загальнодержавному рівні, забезпеченні ефективної комунікації між усіма суб’єктами, які займаються нацспротивом, а також розробка спільної стратегії розвитку цієї сфери. 

Форум охопив важливі аспекти національного спротиву. Окремі дискусії стосувалися питань підготовки інструкторів, залучення ветеранів до роботи в центрах підготовки, а також специфіки проведення занять із цивільним населенням. Важливим був досвід громадських організацій та корпоративного сектору, який демонстрував можливість ефективної співпраці для навчання громадян основам самооборони та безпеки. 

Також у межах заходу було презентовано покрокову інструкцію для ініціативних груп щодо створення центрів підготовки населення до національного спротиву. Ця інструкція допоможе активістам на місцях краще організувати роботу центрів і залучити більше людей до підготовки. 

"НАЦСПРОТИВ 2024" став кроком у розвитку системи національного спротиву в Україні. Форум сприяв поглибленню діалогу між учасниками процесу і заклав основу для подальшого розвитку цієї важливої сфери.