портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА провела семінари–наради з представниками об’єднаних територіальних громад

Опубліковано 22 серпня 2018 року, 16:35

22 серпня проведено семінари-наради з представниками об’єднаних територіальних громад за участі спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації. Організатором заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації. Мета зустрічі – надання методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад Донецької області.

Розпочалась нарада доповіддю про Європейський тиждень місцевого самоврядування заступника директора-начальника управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Ірини Фролової, яка зауважила, що Україна є невід’ємною частиною Європи, а стратегічним курсом політики України є інтеграція до європейського співтовариства, що передбачає здійснення суттєвих інституційних змін, вдосконалення системи місцевого самоврядування, гармонізацію національного законодавства відповідно до сучасних європейських стандартів.

Начальник відділу профілактичної роботи та соціального захисту служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Лук’янчук розповіла про захист житлових прав дітей, в тому числі дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, наголосивши, що основними завданнями органів місцевого самоврядування з цього питання є забезпечення соціальним житлом та впорядкованим житлом для постійного проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також збереження та підтримка в належному стані житла, яке вони мають на праві власності чи праві користування.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та гендерної рівності управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Костенко та головні спеціалісти відділу Марина Кожан та Валентина Карпенко висвітлили питання реалізації державної сімейної політики на регіональному рівні, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок.

Під час зустрічі присутні представники об’єднаних територіальних громад були ознайомлені з різноманітними питаннями широкого спектру діяльності органів місцевого самоврядування.

Наразі, Донецька обласна державна адміністрація за методологією Ради Європи започаткувала проведення обласних конкурсів журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади та кращих практик територіальних громад Донецької області.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації