портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Допомога спеціалізованим закладам для бездомних осіб під час карантину

Опубліковано 13 травня 2020 року, 18:11 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В області функціонують 5 спеціалізованих закладів для бездомних осіб, при яких діють 4 будинки нічного перебування (міста Маріуполь, Костянтинівка, Дружківка та Слов’янськ) на 102 ліжко місця. Щодня соціальні працівники вказаних закладів надають соціальні послуги маже 100 бездомним громадянам.

Слід зазначити, що під час дії карантину спеціалізовані заклади для бездомних осіб працюють цілодобово  у складних протиепідемічних умовах.

З метою підвищення рівня захисту соціальних працівників та отримувачів соціальних послуг, Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, за допомогою представників БФ «Право на захист», 12 та 13 травня 2020 року надано спеціалізованим закладам для бездомних осіб благодійну допомогу у вигляді дезінфікуючих засобів та засобів для прибирання .

Дякуємо Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні за надання допомоги під час здійснення заходів по запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, установам, які надають соціальні послуги найбільш незахищеним верствам населення – бездомним громадянам.