портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дорога на Святогірськ: конструкції мосту біля Богородичного захистить новий шар бетону

Опубліковано 22 травня 2019 року, 14:04 , Служба автомобільних доріг у Донецькій області

У Слов’янському районі продовжується поточний середній ремонт великого моста через ріку Сіверський Донець. Штучна споруда протяжністю 233 пог. м розташована на виїзді з Богородичного у напрямку Святогірська та є частиною автомобільної дороги загального користування державного значення Т-05-21 /М-03/ – під’їзд до м. Святогірська, км 6+895.   

Як вже повідомлялось, до ремонту експлуатаційний стан споруди був «працездатним», однак зношеність гідроізоляційного шару мостового полотна згодом могла призвести до стрімкого руйнування балок прогонових будов та ригелів опор. Цьогорічний ремонт дозволить забезпечити надійність та довговічність споруди, побудованої у далекому 1972-ому році.

На об’єкті виконуються роботи із захисту балок прогонових будов спеціальним полімерно-цементним розчином, улаштування нової залізобетонної плити та незнімної опалубки пішохідних тротуарів.

Роботи виконуються ТОВ «ВП Мост» (результати відкритих торгів) на замовлення Служби автомобільних доріг у Донецькій області (Укравтодор). Джерела фінансування: спеціальний фонд Державного бюджету за програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» та загальний фонд обласного бюджету за програмою 3517461 «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету».

На фото: контроль якості робіт з боку Служби автодоріг та ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості».

Шановні водії! Роботи виконуються з перекриттям половини ширини проїзної частини! Будьте вкрай уважні за кермом та виконуйте вимоги Правил дорожнього руху! Зважайте на тимчасово встановлені технічні засоби організації дорожнього руху!