портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дорожнє господарство Донеччини готове до зимового періоду

Опубліковано 15 листопада 2023 року, 07:52

У дорожньому господарстві відбувається підготовка до зими – закуповуються піщано-сольові суміші, в північній та центральній частинах регіону працюють 2 підрядні організації, які обслуговують дорожнє покриття. Очікуємо деокупації півдня Донецької області, де своєчасно також з’явиться підрядна організація, яка забезпечуватиме обслуговування доріг.

Про це директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА Артем Литвинов повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Я думаю, що ми успішно пройдемо зимовий період в дорожньому господарстві. Цього року максимально були зосереджені сили на логістичній складовій – евакуаційних маршрутах. Найбільш популярними стали логістичні напрямки на Дніпропетровську та Харківську області. Здійснювався ямковий ремонт дорожнього покриття, зокрема без уваги не залишено населені пункти поблизу лінії фронту. Завжди реагуємо на прохання медиків, особливо військових, щодо евакуації поранених з лінії зіткнення. Роботи проводяться і зараз. Ресурсів на сьогоднішній день вистачає», – зазначив Артем Литвинов.

Роботи поблизу лінії фронту відбуваються для того, щоб благодійні організації та волонтери могли доставити гуманітарні вантажі до населених пунктів, наближених до лінії бойових дій, де ще залишаються люди. Окрім цього, необхідна евакуація поранених. Через великий відсоток ямковості на дорожньому покритті автотранспорт не має можливості подолати певну ділянку, тому навіть в умовах війни дороги області потребують ремонту. Процедура з відновлення відбувається в чіткій співпраці та взаємодії з місцевими військовими адміністраціями та військовими.