портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Досвід Донеччини в межах проєкту «Безпечна і дружня до дитини школа» представлено у Києві

Опубліковано 16 жовтня 2020 року, 11:35 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Результати пілотування проєкту «Безпечна і дружня до дитини школа» в Донецькій області представлено під час тренінгу, який відбувся у Києві за ініціативи Міністерства освіти і науки України та підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (UNICEF) в Україні.

Дводенний тренінг для тренерів «Безпечна і дружня до дитини школа. Інструменти і ресурси для впровадження» проведено у Києві для 26 учасників – представників закладів післядипломної педагогічної освіти, навчально-методичних центрів психологічної служби, спеціалістів відділів інституційного аудиту Управлінь Державної служби якості освіти. Організатор – громадська організація «Здоров’я через освіту».

У ході роботи окреслено значущість створення безпечного, комфортного та інклюзивного середовища в закладах освіти нашої країни відповідно до концепції «Нова українська школа». Результати пілотування проєкту «Безпечна і дружня до дитини школа» в Донецькій області представила завідувачка кафедри психології та розвитку особистості Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Валентина Поуль.

Учасники заходу відзначили досвід Донеччини із запровадження очного та дистанційного стажування представників закладів освіти як однієї з успішних практик реалізації зазначеної концепції у межах підвищення кваліфікації освітян.

Підбиваючи підсумки тренінгу, освітяни сформували пропозиції до плану дій щодо впровадження проєкту «Безпечна і дружня до дитини школа» відповідно до особливостей і потреб регіонів України.