портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дозвілля мешканців КУ «Покровський психоневрологічний інтернат» в Королівстві Іспанія

Опубліковано 23 грудня 2022 року, 15:51 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я всіх мешканців Покровського та Комишівського психоневрологічних інтернатів  було евакуйовано, в тому числі 110 чоловіків евакуйовано до Королівства Іспанія. З перших днів перебування за кордоном наші підопічні отримали піклування та турботу від  іспанських колег. Вони з великим задоволенням приймають участь у всіх заходах та заняттях, розповідають у департаменті соціального захисту населення .

В грудні в культурному центрі Пако Рабана, який розташовано у Мадриді, було проведено святковий концерт для центрів, в яких мешкають люди з обмеженими інтелектуальними можливостями, до участі в якому було запрошено і наших мешканців інтернатних закладів. Наприкінці заходу представники департаменту сім'ї, молоді і соціальної політики міста Мадрид привітали присутніх  з прийдешніми різдвяними святами. 

Також наприкінці листопада запрацювала майстерня Санта Клауса, від заняття в якій хлопці отримують дуже багато позитивних емоцій.

- Ми дуже очікуємо повернення наших підопічних. Висловлюємо щиру вдячність Королівству Іспанія - країні яка прихистила наших мешканців, її громадянам та волонтерським організаціям. Наближаємо перемогу! Все буде Україна! - наголошують у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.