портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Другий день стратегічної сесії «В єдності – сила. У силі – перемога!» надихнув та об'єднав молодь Донеччини

Опубліковано 29 червня 2024 року, 17:19 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

28 червня, у День Конституції України, завершилась стратегічна сесія «В єдності – сила. У силі – перемога!», яка протягом двох днів зібрала представників молодіжних рад Донеччини у Києві.

Другий день сесії став не менш емоційним та насиченим. Учасники спільно шукали шляхи формування міцної української національної ідентичності, ділились своїми здобутками та ідеями.

На Аскольдовій могилі учасники вшанували пам'ять Дмитра Івановича Коцюбайла «Да Вінчі». Герой України загинув, захищаючи нашу землю від російських окупантів. 

День був наповнений цікавими тренінгами, дискусіями та презентаціями.

Тренінг «Національна ідентичність: пошуки моделі ефективної роботи»  дав молоді практичні знання та навички, які допоможуть їм у щоденній роботі з формування української національної ідентичності.

Робота у форматі світового кафе «Роль молоді у формуванні української національної та громадянської ідентичності» стала майданчиком для обміну думками та ідеями. 

Учасники дискутували про те, що таке українська національна та громадянська ідентичність, яка роль молоді у її формуванні, а також які виклики та можливості стоять перед молоддю у цій сфері. Однією з експерток, яка дала професійні поради учасникам, стала Наталія Гонтаренко – заступниця начальника управління утвердження української національної та громадянської ідентичності - начальник відділу формування та координації політики Міністерства молоді та спорту України.

Особливо жвавим було обговорення результатів тематичних груп. Учасники ділились своїми думками та пропозиціями, а також шукали шляхи вирішення проблем, з якими стикається молодь у формуванні української національної ідентичності.

Підсумком стратегічної сесії стало ухвалення Резолюції, у якій молодь закликала до активної участі у формуванні української національної ідентичності, а також до згуртування та єднання заради перемоги над російським агресором.

Учасники форуму отримали нові знання та навички, налагодили зв'язки та знайшли нових друзів. А найголовніше – вони ще раз переконалися, що у єдності – наша сила, і що разом ми обов'язково переможемо!