портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дружківський дитячий будинок-інтернат: про життя, реабілітацію та творчість

Опубліковано 05 січня 2021 року, 11:00

Понад двісті дітей з  інвалідністю навчаються та проходять реабілітацію у  Дружківському дитячому будинку-інтернаті. 

У сучасному закладі  є все необхідне, щоб діти з порушеннями фізичного та інтелектуального розвитку та психічними розладами  максимально адаптувалися до життя у суспільстві.

Вихованці дитбудинку беруть участь та перемагають у проєктах «Ліги сміху», різноманітних конкурсах  та спортивних змаганнях.  До кожного з них вихователі шукають індивідуальний підхід, щоб діти отримували задоволення від творчості,  вірили у свої сили.  Акцент робиться і на адаптивному навчанні, і на розвитку звичайних побутових навичок: діти мають можливість навчитися готувати, шити, доглядати за рослинами. 

Велику увагу тут приділяють фізичній реабілітації.  Коштом обласного бюджету для дитбудинку раніше  було придбане важливе обладнання: ортопедична бігова доріжка, кабінет акватерапії для дітей з ДЦП, сухий басейн з кульками тощо.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко 19 грудня передав вихованцям Дружківського дитячого будинку-інтернату автобус, виготовлений за індивідуальним замовленням та оснащений гідравлічним ліфтом для зручного користування особами з інвалідністю.