портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Двадцять сім переселенців отримали ключі від квартир у Слов’янську

Опубліковано 29 грудня 2021 року, 14:05

Двадцять сім внутрішньо переміщених осіб урочисто отримали ключі від квартир для тимчасового проживання у Слов'янську сьогодні, 29 грудня.

Квартири були придбані у комунальну власність на умовах співфінансування з державного, обласного та місцевого бюджетів. Загальна вартість житла склала 15 млн грн: за рахунок коштів субвенції з державного бюджету – 10,5 млн грн, коштів обласного бюджету – 2,25 млн грн та бюджету Слов’янської територіальної громади – 2,25 млн грн.

Ключі від квартир вручили голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та керівник Слов’янської ВЦА Вадим Лях.

«Сьогодні дуже приємна місія – житло отримають ті, хто найбільше його потребує. Ми розуміємо, що це житло надається особам, які лишились своїх домівок через збройну агресію Росії. Ми також розуміємо, що у внутрішньо переміщених осіб також є багато інших проблем, і ми системно працюємо над їх вирішенням. Сьогоднішній захід є підтвердженням того, що держава не залишить своїх громадян наодинці з проблемами», - зазначив очільник області.

Згідно з порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.1.2017 №769, протягом 2018-2021 років, завдяки спільному фінансуванню з державного та місцевих бюджетів (співфінансування 70% на 30%), у Донецькій області у комунальну власність для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам придбано 334 квартири.

У 2021 році згідно з постановою Кабінету Міністрів України придбано 71 квартиру для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, на загальну суму 33,5 млн грн.