портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Джерело добрих надій» - спільний Регіональний захід учасників Скаутських та Молодіжних формувань Покровська та Запоріжжя

Опубліковано 10 липня 2024 року, 17:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

На початку липня Донецьким обласним осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна Організація Скаутів України» спільно із громадською організацією Запорізький Молодіжний Скаутський Клуб «Хортичий острів», за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації було організовано проведення скаутського наметового табору «Джерело добрих надій». Таборування пройшло у мальовничому місці Дніпропетровщини.

У наметовому таборі змістовно провели дозвілля 45 підлітків та молодих людей з Донецької та Запорізької областей, відповідно до Скаутської методики виховання поділені на патрулі у супроводі дорослих Лідерів. До складу Штабу наметового табору увійшли студенти вищих навчальних закладів Донеччини, Запоріжжя, Києва та Львова.

Під час таборування представники громадської організації «Вогник» м. Запоріжжя та загону госпітальєрів провели заняття «Перша домедична допомога» та «Мінна безпека». Роверка Дарина Гречка, студентка Київського національного університету, навчала вихованців виготовляти український оберіг. Олександр Нестеренко та Антон Зозуля,  активісти Покровської молодіжної ради, провели тренінг з розвитку лідерських якостей. Частов Андрій, ровер, голова громадської організації «Про молодь», вчив як правильно виготовляти та нарізати маскувальні сітки. На майстер-класах від Наталії Климової, керівниці осередку «Скаути Покровська», діти навчалися плести маскувальні «кікімори», розписували гільзи, кошти від продажу яких ідуть на допомогу нашим військовим. Все, що було виготовлене під час проведення таборування, буде передане захисникам та захисницям Донеччини і Запоріжжя.

«Скаутинг – це не просто гра, це спосіб життя. Через Скаутинг ми будуємо кращий світ, де люди самореалізуються як особистості та відіграють конструктивну роль у суспільстві. Ми розвиваємо українське суспільство, створюючи умови для всебічного формування особистості на основі Скаутського методу. Ми докладаємо зусиль щодня, щоб надати молоді України можливості зростати, робити свій внесок в наближення миру, мандрувати, знайомитись зі Скаутами інших країн» - так говорять досвідчені скаути-ровери.

Більше інформації про скаутський рух на сайті https://ukrscout.org/join-us.