портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Економічні стимули служби зайнятості за працевлаштування ВПО та осіб з інвалідністю

Опубліковано 14 вересня 2023 року, 12:08 , Донецький обласний центр зайнятості

Важливим фактором інтеграції внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО) на новому місці проживання є наявність роботи. Адже вона забезпечує стабільний дохід та задоволення першочергових потреб, які потрібні для комфортних умов життя будь-якої людини. Тому працевлаштування переселенців – одне з першочергових завдань сьогодення.

Про нові можливості у вирішенні питань зайнятості ВПО йшлося під час засідання круглого столу, який провели фахівці Донецького обласного центру зайнятості з представниками провідних підприємств регіону і країни, серед яких ДТЕК Енерго, ТОВ «Охоронний холдинг», ТОВ «Корум - Дружківський машинобудівний завод» та ін.

Роботодавців було проінформовано про активні програми зайнятості і фінансові стимули для бізнесу, який створює робочі місця та забезпечує роботою ВПО. Крім того, служба зайнятості пропонує послуги з професійного навчання безробітних та навчання за ваучером.

Також серед обговорених були питання соціалізації та працевлаштування людей з інвалідністю. «Через війну кількість українців, які частково втрачають функціональність, щоденно збільшується, тому держава створює можливості для повноцінного залучення осіб з інвалідністю в суспільне життя, зокрема сприяє працевлаштуванню та професійній реалізації», - зазначила заступник директора обласного центру зайнятості Наталя Адамова.

Представниця служби зайнятості розповіла про державні стимули для зайнятості уразливих категорій населення, зокрема про нещодавно прийнятий порядок компенсації за облаштування робочого місця для осіб із І та ІІ групою інвалідності. Так, за облаштоване робоче місце для людей з інвалідністю першої групи буде повернуто до 15 розмірів мінімальних заробітних плат, а це трохи більше 100 тис грн. Щодо другої групи, йдеться про розмір компенсації у 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Захід організований в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в громади.

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.

За інформації Донецького обласного центру зайнятості