портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергетики повернули електропостачання 4 населеним пунктам на Донеччині, знеструмленим внаслідок бойових дій

Опубліковано 18 лютого 2022 року, 13:20

Електроустаткування, що забезпечує електропостачання 12 прифронтових населених пунктів Донецької області,  було пошкоджено внаслідок ескалації бойових дій за останню добу. 

Фахівцям компанії «ДТЕК Донецькі електромережі» вдалося оперативно увімкнути повітряну лінію та 22 трансформаторні підстанції та повернути світло мешканцям сіл Степове, Солодке, Славне протягом кількох годин. А до 16:00 енергетики відновили нормальну роботу підстанції 110 кВ, що забезпечує електропостачання Красногорівки. 

На цей час без світла залишаються мешканці селищ Тарамчук, Невельське, Озарянівка, Дружба, Кам'янка, Веселе, Новоселівка-2, частково Верхньоторецьке. Енергетики очікують дозвіл на проведення робіт.  

Нагадаємо, що для проведення відновлювальних робіт у прифронтових населених пунктах, що знаходяться в «сірій» зоні, необхідні додаткові погодження зі Спільним центром контролю та координації з питань припинення вогню, залучення представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОБСЄ.  Дозвіл на проведення аварійно-відновлювальних робіт у прифронтовій зоні можливий лише при наданні двосторонніх гарантій припинення вогню.


За матеріалами відділу з комунікацій ДТЕК Донецькі електромережі