портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергетики відновили енергопостачання прифронтових селищ Дружба і Озарянівка

Опубліковано 18 травня 2021 року, 13:07

Фахівці «ДТЕК Донецькі електромережі» відновили роботу повітряної лінії 35 кВ «Щербинівка-«Підйом 3», пошкодженої в результаті бойових дій, і повернули світло до 660 домогосподарств прифронтових селищ Дружба і Озарянівка.

Лінія 35 кВ «Щербинівка-«Підйом 3» була пошкоджена 7 травня в результаті обстрілу. Оскільки вона знаходиться в «сірій» зоні, для проведення відновлювальних робіт були необхідні додаткові узгодження з СЦКК (Спільний центр контролю і координації з питань припинення вогню), залучення представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОБСЄ.

Як тільки компанія отримала всі необхідні погодження,  фахівці відразу приступили до робіт з відновлення енергопостачання.

«Ми усунули обриви лінії, замінивши 50 м пошкодженого дроту і 6 ізоляторів. Це дозволило відновити роботу трьох трансформаторних підстанцій, знеструмлених через обрив і повернути світло до більш ніж 600 домогосподарств, – повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов. – В рамках відновлювальних робіт ми також заживити за постійною схемою насосну станцію «Підйом 3» КП «Компанія «Вода Донбасу», що забезпечило її більш надійне енергопостачання. З моменту пошкодження повітряної лінії насосна була заживлена за тимчасовою схемою».


За матеріалами відділу з комунікацій ДТЕК Донецькі електромережі