портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Естонія допоможе з навчанням українських держслужбовців з питань європейської інтеграції

Опубліковано 10 травня 2023 року, 09:57

Естонський центр міжнародного розвитку (ESTDEV) за підтримки Уряду Естонії та Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС (DG NEAR) запускає програму підвищення кваліфікації для українських державних службовців «Capacity building on EU integration». Проект реалізується у партнерстві з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Мета програми – поглиблення знань українських держслужбовців-євроінтеграторів з фундаментальних принципів, цілей та функціонування ЄС; компетенцій інституцій ЄС і держав-членів, процесів ухвалення рішень ЄС; розширення ЄС та переговорів про вступ, а також узгодження законодавства України з правом ЄС. 

«Україна отримала статус країни-кандидата та розпочала процедуру селф-скринінгу, робимо все для найшвидшого відкриття перемовин щодо членства України в ЄС. Цей процес є абсолютно новим для українських інституцій, тому маємо забезпечити найкращі можливості для підготовки професіоналів. Ми вдячні нашим партнерам з Естонії за готовність поділитися своїм досвідом з українськими держслужбовцями», – подякувала Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Програма розрахована на представників органів державної влади, зокрема міністерств, Секретаріату Кабінету Міністрів, Верховної Ради України, Офісу Президента України, які у подальшому працюватимуть над переговорним процесом щодо членства України в ЄС.

Навчання включає онлайн лекції та візит до Естонії. Серед тематичних пріоритетів: функціонування внутрішнього ринку, політика ЄС у сферу сільського господарства та рибальства, антикорупційна політика (включаючи цифровізацію систем правосуддя), протидія відмиванню  коштів та свобода  ЗМІ.

У межах програми навчання пройдуть 70 українських державних службовців протягом 2023 року: 40 у першому півріччі (4 групи по 10 осіб), 30 у другому півріччі (3 групи по 10 осіб). Перші чотири навчальні курси заплановані на травень-червень 2023 року.

Євроінтеграційний портал