портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Eurodesk Ukraine відкрив першу інформаційну точку у Краматорську на базі КПНЗ "ДОДМЦ"

Опубліковано 18 березня 2019 року, 16:34 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр першим підписав угоду про створення інформаційної точки молодіжних можливотей Eurodesk 

Відтепер, за адресою Паркова 99, молодь Краматорську та навколишніх міст зможе отримати інформацію про можливості для обмінів, волонтерства та навчання за кордоном. 

Відкриття інформаційної точки пройшло у партнерстві з UNICEF Ukraine та за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках проекту “Розвиток сталих моделей молодіжної участі”, що є частиною програми “Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні”.

З 15 по 17 березня у Святогірську пройшов тренінг мультиплікаторів Eurodesk Ukraine, який був організований Національною молодіжною радою України. До заходу приєдналися представники комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» та управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА. 

Головною метою програми Eurodesk є інформування молоді щодо програм мобільності, молодіжних обмінів в рамках країни та за кордоном. Саме цій тематиці був присвячений тренінг. Протягом двох днів молоді люди з різних куточків України дізналися про основні принципи роботи Eurodesk, про можливості, які надають міжнародні організації в рамках програм мобільності для молоді, навчилися знаходити та поширювати інформацію про ці програми тощо. Кожний учасник тренінгу отримав сертифікат мільтиплікатору Eurodesk. 

Як вже зазанчалося вище, в рамках домовленості між КПНЗ ДОДМЦ та Національною молодіжною радою України, буде відкрита перша в Україні інфо-точка Eurodesk Ukraine у Краматорську (на базі КПНЗ ДОДМЦ). Завдяки чому молодь Донецької області матиме можливість не лише дізнатися про програми мобільності, які надають всеукраїнські та міжнароднародні організації, а й отримати допомогу щодо участі у них.