портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Евакуюйся вчасно: село на Кіровоградщині прихистило майже 70 мешканців Донеччини

Опубліковано 25 жовтня 2022 року, 18:18

Триває евакуація цивільних мешканців Донеччини. Серед регіонів, до яких регулярно прямують мешканці нашої області, як до більш безпечних, вже котрий місяць є й Кіровоградщина. 

- Цієї доби область зустріла черговий евакуаційний потяг з Донеччини.  Глодоси ( село Новоукраїнського району Кіровоградської області - прим. ред.) прихистили 67 внутрішньо переміщених осіб, з яких 20 дітей, - повідомив на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" очільник Кіровоградщини Андрій Райкович. - За добу маємо гарне поповнення – 12 дітей.

А як повідомило сьогодні Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області,

наразі триває евакуація населення з Донеччини. Сьогодні у м. Новоукраїнка Кіровоградської області координаційна група зустрічала евакуаційний потяг. 

Представники влади, волонтери, медики, рятувальники та психологи ДСНС забезпечили евакуйованим громадянам усі необхідні умови для оформлення документів, соціальних виплат, відпочинку та психоемоційного розвантаження. 

Допомогли перенести речі, дістатись до автобусів маломобільним громадянам, жінкам з дітьми та літнім людям, а також пригостили гарячим чаєм та кавою.

Далі евакуйованих організовано перевезли до місць тривалого проживання у громадах Кіровоградщини.

Про те, як безкоштовно виїхати до Кіровоградської області - читайте тут.