портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівці Донеччини пройшли навчання за курсом «Протидія торгівлі людьми»

Опубліковано 05 червня 2024 року, 16:39 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Впродовж квітня-травня 2024 року були проведені 4 симуляційні вправи для фахівців зі всієї України, участь у яких взяли представники Служби у справах дітей, структурних підрозділів місцевих органів влади, які відповідають за проведення процедури щодо встановлення статусу «особи, яка постраждала від торгівлі людьми», Центру соціальних служб, Центру соціально-психологічної допомоги, правоохоронних органів Донецької області.

Учасники мали змогу зануритися в реалістичні сценарії, які моделювали випадки трудової та сексуальної експлуатації, включаючи випадки експлуатації неповнолітніх, отримали практичний досвід у сфері виявлення, ідентифікації та наданні допомоги постраждалим особам. Отриманими навичками і знаннями всі учасники заходу будуть послуговуватися на практиці. 

Курс сформований на основі симуляційних вправ, які вважаються однією з передових навчальних методик підвищення кваліфікації. Головною метою симуляційної вправи є посилення спроможності учасників своєчасно виявляти випадки торгівлі людьми, розслідувати такі злочини та надавати особам, які постраждали від торгівлі людьми весь спектр необхідної допомоги, з використанням міжвідомчого підходу, заснованого на дотриманні прав людини. Особлива увага приділяється взаємодії та співпраці правоохоронних органів, працівників соціальної сфери, інспекторів праці та представників неурядових організацій. 

Навчальний курс «Протидія торгівлі людьми» був розроблений Представництвом МОМ в Україні, у тісній співпраці з Міністерством соціальної політики України, на виконання Закону України «Про торгівлю людьми» та Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми та за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку, що підтримує проєкти із розбудови потенціалу Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми (НМВ) та містить у собі теоритичні і практичні знання для розуміння поняття торгівлі людьми, виявлення та перенаправлення потенційних постраждалих осіб, особливості надання їм допомоги та функціонування Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Пройти навчальний курс можна у форматі «онлайн» за посиланням https://ctcourse.org.ua/