портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівці Донецької ОДА обговорили у Краматорську механізми протидії домашньому насильству

Опубліковано 25 березня 2024 року, 12:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Начальник управління сімʼї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна долучилась до проведення чергового засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству Краматорської територіальної громади. 

Під час заходу учасники прозвітували про роботу в напрямку запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі у місті. Також затвердили механізм взаємодій суб’єктів, алгоритмів дій кожного із суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Обговорювались можливості створення в старостинських округах Краматорської територіальної громади пунктів первинного консультування, зміни в законодавчих документах Національної поліції щодо впливу та заходів відносно кривдників, робота безоплатної вторинної правничої допомоги особі, яка постраждала від домашнього насильства та формування колективного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та надання пропозицій.