портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівці служби зайнятості Донеччини розпочали зустрічі з релокованими роботодавцями

Опубліковано 29 серпня 2022 року, 11:55 , Донецький обласний центр зайнятості

Приватному сільськогосподарському підприємству «Дружба», розташованому в с. Долина Святогірської міської ради Донецької області, вдалось ретельно налагодити і поставити на високий рівень клопіткий процес с/г виробництва. Починаючи з 2004 року, в компанії успішно вирощують однорічні і дворічні зернові та технічні культури, займаються післяурожайною та іншою допоміжною діяльністю у рослинництві, здійснюють оптові продажі врожаю.

На жаль, вже декілька місяців поспіль в Долині йдуть тяжкі бої, тож робота підприємства була тимчасово призупинена, а працівники роз’їхались хто куди. Про складнощі і перспективи відновлення діяльності ПСП «Дружба» на безпечній території фахівці Слов’янського міського центру зайнятості поговорили з Ольгою Кожан, представницею фермерського господарства, під час робочої зустрічі посеред сонячного Хрещатика у м. Київ. За словами жінки, для повноцінної релокації аграрного бізнесу потрібно вирішити масу логістичних питань, перевезти та монтувати обладнання, знайти приміщення з необхідною інфраструктурою та відповідні земельні ділянки і т.п.

- В нашому випадку ми елементарно не мали часу, щоб здійснити вищеназвані дії – аж надто блискавично все розпочалось. Вивозити техніку та обладнання зараз, під свист снарядів нерозсудливо. А чи уціліє все після закінчення цього жахіття, ніхто не знає, – зітхає пані Ольга.

В ході бесіди фахівці центру зайнятості запевнили співрозмовницю, що Державна служба зайнятості наразі робить усе можливе для підтримки переміщеного бізнесу. Вони детально проінформували її про можливість роботодавцю отримати компенсації при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб, діючі грантові програми від держави та міжнародних організацій.

До речі, пані Ольга була начута про мікрогранти ще під час нещодавно проведеного онлайн семінару для роботодавців і якраз хотіла задати уточнюючі питання по темі. Фахівці служби зайнятості змогли задовольнити професійний інтерес жінки, надавши усі необхідні покрокові інструкції. Під кінець розмови пані

Ольга помітно підбадьорилась і навіть сказала: «Ось побачите, наша продукція вдруге підкорить український ринок сільгоспкультур! Питання лише в часі».

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості