портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фінал V обласного фестивалю «Шукай краси, добра шукай!» відбувся у дистанційному форматі

Опубліковано 06 листопада 2020 року, 16:36 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Підведено підсумки V обласного фестивалю «Шукай краси, добра шукай!», присвяченого Дню української писемності та мови та 90-річному ювілею Ліни Костенко.

До фіналу ввійшли 7 найкращих робіт, де учасники продемонстрували насамперед розуміння сили поетичного слова, виявили свої декламаторські й музикальні здібності.

У номінації «Проби пера педагогів Донеччини «Поезія – це завжди неповторність» з-поміж 35 учасників заочного (обласного) етапу для участі у фіналі фестивалю відібрано ліричні твори 12 педагогів.

Номінація «Презентація навчально-методичних та творчих надбань педагогів за творчою спадщиною Ліни Костенко» виявила майстринь учительської справи. За найкращі розробки серії уроків відзначено сертифікатами 9 педагогів. Також організаційний комітет фестивалю отримав на розгляд 40 буктрейлерів із 9 міст, 7 районів і 6 обʼєднаних територіальних громад. Усього над створенням мініфільмів про книгу працювали 28 учителів, 60 учнів і 9 бібліотекарів. Фіналістами в номінації «Панорама буктрейлерів за творами Ліни Костенко» стали автори 22 відеороликів. Набори слайдів із цитатами віршів Ліни Костенко, ілюстраціями, фотографіями, різножанровою музикою та декламацією – так здебільшого передавалися  настрої творів і очікувані читацькі емоції.

Номінація «Пост для соціальної мережі з фотографією в стилі Flat lay» відбулася вперше. Серед 54 фотографій оргкомітет обрав 25, які вирізнялись більшою продуманістю щодо розкриття теми.

Із матеріалами фестивалю можна ознайомитися за посиланням