портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фонд соціального страхування України забезпечує соціальний захист працюючих громадян

Опубліковано 28 квітня 2021 року, 15:40

Фонд соціального страхування України відповідно до законодавства забезпечує соціальний захист працюючих громадян у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Фінансування матеріального забезпечення здійснюється на підставі наданої страхувальником до Фонду заяви-розрахунку та виключно в порядку черговості подання їх страхувальниками до відділень Фонду.

Загалом упродовж І кварталу цього року управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області прийняло на фінансування заяви-розрахунки на фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності на понад 71,4 тисячі листків непрацездатності, які були видані в разі хвороби, у тому числі на COVID-19, самоізоляції, травми або догляду за хворими, на суму понад 262,6 млн грн, що на 39,1%, більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Протягом І кварталу 2021 року потреба у видатках на лікарняні листки та страхові виплати потерпілим на виробництві і їх родинам щомісяця перевищувала обсяг надходжень від частки ЄСВ до бюджету Фонду соціального страхування України. Зростання кількості днів тимчасової непрацездатності пояснюється складною ситуацією, пов’язаною з пандемією COVID-19 та збільшенням рівня захворюваності.

Звертаємо увагу, що страхувальники мають можливість подавати заяви-розрахунки до Фонду в електронному вигляді. Від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на фінансування матеріального забезпечення залежить дата перерахування коштів.

Дізнатися про стан фінансування заяв-розрахунків можна у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників, де щоденно оновлюється інформація в розрізі регіонів.

Фондом здійснюються всі необхідні дії щодо забезпечення своєчасного перерахування коштів на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам.


Управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України в Донецькій області