портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фонди обласної бібліотеки для дітей за два роки поповнено книжками на 3,8 млн гривень

Опубліковано 07 липня 2021 року, 16:38

Фонди Донецької обласної бібліотеки для дітей за два роки поповнено книжками на загальну суму 3,8 млн гривень. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу у Краматорську сьогодні, 7 липня.  

 Він зазначив, що  також за цей період  було відкрито 107 додаткових місць у дитсадках, а в рамках «Великого будівництва» вже збудовано та відремонтовано 5 дитсадків загальною місткістю 802 місця.

Кількість учнів, що здобувають інклюзивну освіту, збільшилася на 89 і становить 825 осіб; кількість інклюзивних класів зросла на 57 одиниць – тепер їх 586.

1,3 млн гривень виділено на 55 стипендій голови ОДА обдарованим учням та на одноразові виплати 176 переможцям різних всеукраїнських наукових конкурсів та олімпіад. 

В рамках «Великого будівництва» в 2021 році ведуться роботи на 7 дитсадках, 11 школах, а також триває будівництво музею науки у Маріуполі.

У межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу відкрито Регіональний координаційний центр логістики професійно-технічної освіти. Крім того, відкрито регіональний STEM-центр для забезпечення потреб у практичному навчанні дітей та педагогів.

Придбано обладнання для облаштування концертної зали, обладнання для  навчального процесу та гуртожитку Бахмутського фахового коледжу культури та мистецтв ім. І. Карабиця, проведено капітальний ремонт гуртожитку та навчального корпусу. 

Розпочато роботу зі створення та будівництва Музею російсько-української війни.