портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Форум «Філософія спроможності» за ініціативи першої леді Олени Зеленської

Опубліковано 06 грудня 2022 року, 11:11 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

3 грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю, в межах ініціативи  Першої Леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», проведено Форум «Філософія спроможності», організований Міністерством соціальної політики України.  Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації взяли участь у двох тематичних панелях Форуму: «Самореалізація через зайнятість» та «Нова формула відновлення». 

Відкрила форум перша леді Олена Зеленська, яка наголосила на актуальності розбудови безбар’єрного простору. «Спроможність – це здатність до здійснення. І водночас спроможність – це й наявність сприятливих умов, обставин, які допомагають у здійсненні. Мені здається, що це формула нашої сьогоднішньої дискусії: які умови мають бути створені в державі та суспільстві, щоб кожна людина в Україні, зокрема з інвалідністю, була спроможна жити на повну, реалізовувати себе, не мати бар’єрів», – сказала Олена Зеленська.

Міністерка соціальної політики України Оксана Желнович поінформувала громадськість про перспективи подальшого розвитку системи реабілітації, комплексного механізму підтримки працевлаштування і зайнятості людей з інвалідністю.

Учасники заходу від громадськості мали можливість також поділитися історіями успіху в процесі відновлення та реабілітації після отримання інвалідності. 

Під час проведення форуму відбулось обговорення формування спільного бачення безбар’єрного середовища в Україні та інформування про нові державні політики, пов’язані з працевлаштуванням, реабілітацією, наданням соціальних послуг та сервісів для людей з інвалідністю та їх сімей. 

Міжнародний день людей з інвалідністю має задачу привернути увагу до важливої мети - кожна людина має право бути рівноцінною частиною суспільства. Україна має успіхи на цьому шляху, зокрема, у запровадженні прогресивного законодавства, яке забезпечує права людей з інвалідністю.

У форумі, окрім організаторки Міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, взяли участь Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська, уповноважена Президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, інші державні діячі, громадські активісти та представники міжнародних організацій.

Всього у заході взяли участь понад 200 осіб. 

 Захід організовано Міністерством соціальної політики України за підтримки ПРООН, Уряду Південної Кореї, Уряду Німеччини та ІСАР «Єднання».

Олена Зеленська, Міністерство соціальної політики України, Міністерство охорони здоров'я України, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, Безбар'єрність, Isar Ednannia

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації