портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сафарі-парк, футбол, смаколики, майстер-клас з малювання: Чим потішили до Дня захисту дітей вихованців комунальної установи «Дружківський дитячий будинок-інтернат»

Опубліковано 01 червня 2023 року, 21:21 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

1 червня - перший день літа, в який відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали достойними громадянами своєї країни. Особливо важливим цей день видається під час війни в Україні.

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я мешканців КУ «Дружківський дитячий будинок-інтернат» було здійснено їх евакуацію, в тому числі і до Королівства Іспанія.

Сьогодні, в цей святковий день директор Дружківського дитячого будинку–інтернату Ольга Орлова завітала із смаколиками до КУ «Магальський дитячий будинок-інтернат» Чернівецької області, в якому проживають 42 евакуйованих вихованця. Ця зустріч для всіх була неймовірно теплою і приємною та залишила віру в краще майбутнє нашої держави та скоріше повернення в рідний дім діточок, за яким вони так сумують.

В свою чергу, наші хлопці і дівчата, навіть за кордоном, разом зі своїми вихователями не забувають добрі традиції та з гідністю відзначають цей святковий день.

Напередодні Дня захисту дітей хлопці футбольної команди будинку-інтернату «MIX-MAX» взяли участь у товариському матчі з футболу з іспанською командою хлопців з особливими потребами Sporting Genuine, а також відвідали виставку досягнень футбольного клубу Gijon Sporting (Хіхон Спортінг).

1 червня відбулася незабутня екскурсія до найбільшого сафарі-парку у Європі «Кабарсено», організована для вихованців на честь Міжнародного дня захисту дітей. Підопічні отримали унікальну можливість насолодитися взаємодією з дикою природою, дізнатися про тварин та долучитися до їхнього світу. Вони побачили левів, зебр, жирафів, слонів та багатьох інших тварин, яких раніше бачили тільки на картинках або в книгах. Ця поїздка залишила незабутні враження та запам'ятається дітям на довгі роки.

Також впродовж відзначення цього свята 3 червня для вихованців в Королівстві Іспанія заплановано відвідування майстер-класу з малювання, який відбудеться в університеті Лабораль міста Хіхон, та онлайн-участь у Міжнародному благодійному фестивалі для дітей та молоді «На крилах мрій». Фестиваль організовано Благодійним фондом «Вітрила мрій» (Україна).

Вихованці будинку – інтернату в цей святковий день бажають одного – скорішого миру в їх рідній країні та повернення до затишної і теплої домівки.

Дитинство має залишатися щасливою, безтурботною порою життя. Віримо, що зовсім скоро в Україні настане мир і наше хоробре молоде покоління житиме під мирним небом на своїй вільній землі.

Бажаємо, щоб кожна дитина була оточена турботою і почувалася захищеною, адже діти – наша надія, мотивація і майбутнє нашої прекрасної країни.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації