портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Гірники ДП «ШУ «Південнодонбаське № 1» зустрілись з заступником голови ДонОДА Денисом Клюшниковим

Опубліковано 11 лютого 2020 року, 17:20

Сьогодні під час зустрічі працівників ДП «ШУ «Південнодонбаське № 1» із заступником голови ОДА Денисом Клюшниковим обговорили проблемні питання щодо функціонування підприємства, а також питання погашення заборгованості із заробітної плати; розрахунків за фактично відвантажене вугілля з боку ДП «Держвуглепостач» та ПАТ «Центренерго». 

Але на сьогодні найгострішим питанням є відключення шахти від електропостачання, яке заплановане на 13.02.2020  постачальником електроенергії. Маємо запобігти цьому, адже у випадку знеструмлення вже через 2 години  буде пройдено «точку неповернення» – підземними водами буде затоплено гірничошахтне устаткування, виробничу діяльність шахтоуправління буде припинено без можливості її відновлення. Більш того, підземні води почнуть перетікати на суміжну діючу шахту ім. М. С. Сургая, створюючи загрозу її затоплення. 

На сьогодні шахта має борг перед постачальником електроенергії близько 32 млн грн, але ДП «Держвуглепостач» та ПАТ «Центренерго» повинні вугільниками за відвантажену продукцію понад 200 млн грн. Проблема розрахунків за відвантажену вугільну продукцію є на усіх державних підприємствах області. Не вирішення цього питання вже тривалий час призводить до дестабілізації роботи шахт, неможливості виплачувати заробітну плату, оплачувати спожиту електроенергію, забезпечувати виробничий процес.

Попри те, що обласна влада не має прямих важелів впливу на ситуацію у вугільній галузі, Донецька облдержадміністрація ніколи не усувалася від проблем гірників. 

Так і цього разу. Домовилися з представниками шахтарського колективу, що допомагатимемо вирішити ці проблеми через профільне міністерство та Кабмін.