портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Глава МОЗ: Один з головних наших пріоритетів - продовжити та завершити медреформу

Опубліковано 08 травня 2020 року, 13:35 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів зустріч з Послом Канади в Україні, пані Ларисою Галадзою. Сторони обговорили співпрацю країн щодо медичного напряму, а також реалізацію реформи системи охорони здоров’я в Україні. Зокрема, очільник МОЗ зазначив, що в контексті реформування української системи охорони здоров’я один з головних пріоритетів команди Міністерства — не допустити звільнення лікарів та закриття медичних закладів.

«Наше завдання на сьогодні — поєднати потреби пацієнтів, лікарів та ефективне витрачання коштів. І МОЗ над цим зараз активно працює. У мене вистачить сили та політичної волі довести медичну реформу до кінця, уникнувши при цьому масових звільнень та закриття медичних закладів», — зазначив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, тарифи на медичні послуги мають бути справедливими — тобто такими, які покриватимуть цілком всі витрати на лікування пацієнта, а не лише частину.

«Зараз тариф інфаркту міокарда, наприклад, враховує лише один стент. А іноді потрібні два. Це для прикладу. І така сама ситуація майже по всіх тарифах. Наша ж позиція така: тарифи мають бути справедливими та об’єктивними», — додав Міністр Степанов.

Зі свого боку, Посол Канади в Україні, пані Лариса Галадза запевнила щодо готовності посилювати співпрацю з Україною в сфері медицини.

«Стосовно реформ, перш за все, хочу подякувати за зустріч з моїми колегами з Великої сімки. Абсолютно чітко зрозуміло, що в системі відповідних змін потрібно сильне керівництво. Тому мені було особливо приємно почути від Вас, що зараз запустилося чимало процесів в медичній галузі, які до того були заморожені», — відзначила пані Лариса Галадза.

 Нагадаємо, 5 травня Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов оголосив,


 що МОЗ приступає до виконання доручення Президента України Володимира Зеленського щодо внесення змін до реформи охорони здоров’я.