портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької облдержадміністрації відвідав обласну бібліотеку для дітей у Маріуполі

Опубліковано 29 червня 2021 року, 12:09

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко відвідав Донецьку обласну бібліотеку для дітей у Маріуполі сьогодні, 29 червня.

Ця бібліотека фактично була створена «з нуля» у 2018 році, оскільки фонди старої обласної бібліотеки залишилися на окупованій території.

Зараз основне приміщення Донецької обласної бібліотеки для дітей перетворене на справжній освітньо-культурний вулик, де діти можуть цікаво проводити час: ставити наукові експерименти, грати з окулярами віртуальної реальності, навчатися традиційних українських промислів.

З обласного бюджету вже виділено 3,9 млн гривень на поповнення фондів бібліотеки. Зараз вона має 53542 примірники книг. Зокрема, 150 тисяч гривень витратили на придбання книжок шрифтом Брайля, які стали дуже популярними у читачів.

Крім того, триває ремонт в іншому корпусі бібліотеки, де планується створення інклюзивно-креативного бібліотечного центру.

Бібліотека реалізує такі проєкти:

- проєкт ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який виконувався з Асоціацією міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки USAID. Проєкт «Пульс» направлений на вирішення багатьох стратегічних питань щодо реформи децентралізації та створення ОТГ. В межах проєкту бібліотека стала суспільним майданчиком для спілкування з громадою;

- протягом 2019 року спільно з ГО «Маріупольський союз молоді» був реалізований проєкт «Цифрова бібліотека» (за фінансової підтримки ЮНІСЕФ), завдяки якому були придбані меблі та технічні засоби для облаштування простору для молоді;

- у процесі реалізації проєкти: «Віртуальний екопростір «Green_Lab «РавУля» та «Благодійний майданчик «Charity shop» (за фінансової підтримки Британської Ради в Україні).

У бібліотеці реалізуються також і творчі проєкти:

- проєкт «Берегиня», мета якого - створення простору, комфортного для вивчення українських народних традицій, опанування вміння власноруч робити народні обереги, що сприятиме вихованню у дітей та підлітків любові до традицій українців. Діти, які відвідують заходи, розкривають для себе нові сторінки історії України, знайомляться з культурою та етнографією.

- проєкт «Артгалерея талантів «Зроби крок» спрямований на підтримку талановитих дітей та підлітків, надання їм можливості проявити себе та розкрити свої таланти в новому середовищі;

- інноваційний проєкт «Академія розвитку «Бібліо-Puzzle» зорієнтований на залучення нових читачів, розвиток дитячої творчості, читання, організацію дитячого дозвілля та формування власного іміджу, покращення якості бібліотечних послуг;

- мета проєкту «Робота з молоддю» - отримання неформальної освіти в бібліотеці: організація та проведення заходів для підлітків та молоді направлених на розвиток навичок та вмінь, необхідних для повноцінної соціальної інтеграції та успішного самостійного життя;

- проєкт «Бібліотека виходить в онлайн» - це інтернет-проєкт з підвищення читацької та комунікативної онлайн - активності користувачів.