портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької облдержадміністрації взяв участь у засіданні Ради розвитку громад і територій

Опубліковано 25 лютого 2021 року, 21:15

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко взяв участь у засіданні Ради розвитку громад і територій, яке відбулося сьогодні у Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського. 

«Відносини між центром та громадами мають стати якісно новими. Вони повинні бути конструктивними, прозорими та дієвими», - зазначив Глава держави й оголосив про створення Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

За словами Володимира Зеленського, у першу чергу новий орган має зосередитись на підготовці Муніципального кодексу України, який сприятиме не лише розвитку окремих регіонів, але й зміцненню унітарної, неподільної України.

Обговорили й процес реалізації реформи децентралізації, яка дає громадам не лише додаткові можливості, але й виводить на новий рівень відповідальності. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що громади розкривають власний потенціал, оскільки надані в результаті реформи фінансові та управлінські можливості дозволяють їм успішно реалізувати місцеві ініціативи. «Тепер у межах децентралізації необхідно посилити взаємодію між органами державної влади та місцевим самоврядуванням», - сказав  голова уряду.    

«Поділяю думку Президента стосовно того, що центральна та місцева влада – не конкуренти й не суперники, а партнери та одна команда, яка має працювати з думкою не про наступні вибори, а про наступні покоління українців», -  зазначив Павло Кириленко.