портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко відповів на актуальні питання мешканців області

Опубліковано 15 грудня 2020 року, 16:10

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко відповів на актуальні питання від мешканців області та представників ЗМІ під час роботи форуму "Схід можливостей" у Краматорську сьогодні, 15 грудня. 

Оскільки захід проходив з дотриманням карантинних норм, організатори завчасно зібрали питання за допомогою чатботів.

Перше питання, яке поставили очільнику області, стосувалось безпекової ситуації у регіоні та потреб у наданні допомоги. 

"Вздовж лінії розмежування діє всеосяжний режим припинення вогню. Звичайно, є певні провокації, є поранені та загиблі. Проте в цілому від людей можна почути, що обстрілів стало значно менше, і у населені пункти повертається більш-менш нормальне життя. Якщо ж говорити про допомогу, про відновлення комунікацій, то тут нам допоможе уряд під час переговорів про дотримання режиму тиші. В іншому обласна влада наразі спрявляється з наявними проблемами", - сказав Павло Кириленко. 

Мешканці Авдіївки поцікавились долею центральної міської лікарні, зокрема п'ятиповерхового корпусу, який у останні роки не використовується.

"П'ятиповерховий корпус постраждав внаслідок обстрілів, а спеціалісти наразі надають допомогу у інших приміщеннях. Зараз надається вся необхідна кваліфікована допомога. Поки що питання відновлення корпусу не розглядається. Після завершення бойових дій, після повернення мешканців, ми будемо розуміти кількість жителів міста, потреби у кількості медичних спеціалістів, і обов'язково повернемось до цього питання", -  наголосив очільник області.

Також мешканці області цікавились процедурою отримання компенсації за зруйноване житло внаслідок російської агресії.

"Є чііткий механізм та перелік документів, необхідних для отримання компенсації. Після подачі пакету документів спеціальна комісія розглядає усі заявки та направляє їх до Мінреінтеграції, де формується узгоджений перелік постраждалих об'єктів нерухомості та нараховуються відповідні виплати. За останніми даними у Донецькій області погоджено 41 заявку на загальну суму у понад 11 мільйонів гривень. Напрацювання списків триває, комісія продовжує свою роботу", - зазначив Павло Кириленко.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков додав, що цього року на виплату компенсацій за зруйноване житло внаслідок агресії Російської Федерації у державному бюджеті було передбачено 20 млн гривень. На наступний рік уряд планує витратити на ці потреби близько 100 мільйонів гривень.